Jotkut päätyvät taiteilijoiksi opiskelemalla. Taidetta voi toki opiskella monessakin eri muodossa, joita ovat esimerkiksi taidehistoria, kuvataide ja muotoilu. Toisaalta historiassa on ollut ja on nykyäänkin paljon sellaisia taiteilijoita, jotka ovat päätyneet ammattiinsa puhtaasti lahjakkuutensa ansiosta. img_280221362189543_normalLeonardo da Vinci oli kaikin puolin ympäristöstään kiinnostunut ja yritteliäs mies, joka yrityksen ja erheen kautta ja ahkerasti harjoittelemalla kehittyi todella arvostetuksi taiteilijaksi. 1600-luvulla elänyt Rembrandt tunnetaan äärimmäisen tarkasta realismistaan, jota mies hioi läpi elämänsä. Guernica-teoksestaan tunnettu Picasso puolestaan edustaa kubismia, eikä mies tiettävästi erityisesti opiskellut taidetta, vaan antoi näkemystensä ohjata työskentelyään. Jan Vermeer tuli todella arvostetuksi taiteilijaksi häkellyttävän todenmukaisilla teoksillaan ja hänkin paneutui tarkasti valoihin ja varjoihin taidetta tehdessään.

Taide on monisyinen ala, eikä välttämättä voida sanoa, että joku on parempi taiteilija kuin joku toinen. Taide edustaa aina taiteilijan omaa näkemystä jostain asiasta, eikä näkemyksistä kannata kiistellä. Kenestä sitten voi tulla taiteilija? Vastaus on helppo: kenestä tahansa. Kaikilla on oikeus ilmaista itseään taiteen keinoin, oli se sitten maalaamalla, piirtämällä, muotoilemalla tai vaikkapa säveltämällä.

Osa ihmisistä rakastaa taidetta ja sen luomista ja viettää sen parissa mieluusti tuntikausia joka päivä. On toki paljon sellaisia ihmisiä, joille taiteen luominen ei tuo minkäänlaista tyydytystä. Eräs esimerkki aktiviteetista, joka tarjoaa jotain jokaiselle, on online-pelaaminen: betspin on erinomainen sivusto, jonka valikoimasta löytyy taatusti kaikille miellyttävää ajanviihdettä. Mikäli taide ei tunnu omalta jutulta, pelaaminen saattaa hyvinkin tuntua siltä. Suuret taiteilijat saavat teoksensa myydessään itselleen suuriakin rahasummia. Pelatessa ei tarvitse kuitenkaan rakentaa imagoa tai tunnettavuutta, sillä ihan kuka tahansa mattimeikäläinen voi onnen kohdalle potkaistessa voittaa itselleen huikeita potteja.

Mikäli haluaa kääntää taiteen harrastuksesta ammattimaiseksi, on silloin pyrittävä levittämään oman taiteensa tunnettavuutta. Usein ihmisten palaute on varsin paljonpuhuvaa. Mikäli moni kehuu taidetta ja kokee vaikuttuvansa taiteesta, on siinä silloin paljon potentiaalia. Jotkut kokeilevat myydä taideteoksiaan ja sitä kautta nähdä, paljonko ihmiset olisivat omasta taiteesta valmiita maksamaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei taide ole bisnestä.