Jo ammoisista ajoista lähtien ihmiset ovat ymmärtäneet kauneuden ja estetiikan päälle. Muinaiset luolamiehet taiteilivat kallioihin ja kiviseinämiin erilaisia maisemia, hahmoja ja tapahtumia. Ihmiselle tuntuu olevan luontaista hahmotella tyhjille pinnoille erilaisia kuvioita. Taide elää meissä jokaisessa, mutta luonnollisesti osassa meistä se tulee korostetummin esille. Tällä sivustolla pääsee tutustumaan erilaisiin taiteeseen tavalla tai toisella liittyviin näkökulmiin, jotka avaavat taidetta käsitteenä usealta eri kantilta. Tällöin sivustoltamme löytyvien tekstien kautta taiteesta muodostuu siitä vähän tietävillekin kokonaisvaltainen kuva.

Meitä taide kiehtoo aivan valtavasti, sillä se voi olla monimuotoista ja sen voi useimmiten tulkita aivan yhtä monella tavalla kuin sillä on tulkitsijoitakin. Joku saattaa arvostaa taideteoksessa esimerkiksi sen sommittelua tai värimaailmaa, kun taas toista puhuttelee ennen kaikkea taideteoksen välittämä viesti tai jokin asia, mitä se edustaa. Koska olet saapunut sivustolle, olet todennäköisesti yhtä innostunut taiteista kuin me, tai kenties haluat oppia lisää taiteesta.

Taide saattaa nopeasti ajateltuna vaikuttaa yksinkertaiselta käsitteeltä, mutta itse asiassa sen määritteleminen ei ole lainkaan niin helppoa. Pienelle lapselle taide merkitsee piirrustelua ja värittämistä. Näyttelijöille taide on esittämistä ja viihdyttämistä. Suunnittelijoille taide on muotia ja trendejä. Taide määrittyy hyvin objektiivisesti sen mukaan, keneltä sitä kysyy. Taide voi siis olla maalaus, piirros, veistos tai vaikka sommittelu. Myös musiikki, kirjallisuus ja teatteri ovat taidetta. Taiteella tarkoitetaan mitä tahansa ihmisen luovuuden ja mielikuvituksen ilmaisutapaa. Taidetta luova ihminen laatii taideteoksia, joiden välityksellä hän ilmaisee itseään ja samalla tarjoaa myös muille mahdollisuuden nauttia niiden kauneudesta tai niiden välittämästä emotionaalisesta vaikutuksesta.

Parhaimmillaan taide voi olla todella puhuttelevaa ja jopa niin koskettavaa, että se saa kyyneleet silmiin tai pistää miettimään jopa päiväkausiksi. Joskus saattaa nähdä itselleen niin merkityksellisen taideteoksen, ettei sitä unohda koskaan.